fbpx
 

Hvorfor har jeg bare pletter i græsplænen?

Typiske årsager til bare pletter

I alle græsplæner kommer der fra tid til anden bare pletter. Der er dog visse ting, du kan være opmærksom på for at mindske problemet. 

Hvis du bemærker bare pletter i din græsplæne kan årsagerne være mange. Overdreven gangtrafik (fx ved havelåger), dårlige jordbundsforhold, kæledyrsurin, skadedyrsangreb, kemikaliespild, svampesygdomme, nedgravede sten eller en række af andre årsager.

Der findes derfor flere metoder til effektivt at lappe disse bare pletter, men det er naturligvis vigtigt at forstå og behandle den underliggende årsag, så problemet løses.

I det følgende kan du lære meget mere om de typiske syndere . Hvis du stadig er usikker på hvad dine pletter skyldes, så giv os meget gerne besked så vi kan kigge på problemet i forbindelse med vores servicebesøg.

Vil mit græs spredes til bare pletter?

Det kommer an på hvilken græstype du har, men heldigvis består langt de fleste danske græsplæner af sorter der er gode til at lukke huller.

De gødninger vi benytter i vores servicepakker er derudover så effektive til at sætte gang i væksten at selv større huller hurtigt bliver lukket. Dette gælder ikke mindst hvis du er god til at overholde den udleverede klippevejledning.

Hvad gør Nordsjællands Plænepleje ved pletterne?

I forbindelse med vores servicebesøg efterår vi altid dine bare pletter i plænen med de bedste græsfrø på markedet. Vi udleverer derudover altid en frøbøtte med ekstra græsfrø i tilfælde af at der skulle opstå enkelte pletter mellem besøgene. Du finder en vejledning til at efterså pletterne her eller du kan læse om det i den udleverede håndbog.

Trampoliner
Trampoliner er god underholdning for børnene, men kan være yderst skadelige for græsset

Når en trampolin er permanent placeret i en græsplæne, og der ikke træffes forholdsregler for at bevare plænepladsen under trampolinen, vil den normalt skade græsset nedenunder betragteligt. Dette skyldes primært at trampolinen blokerer for lyset ud til græsset nedenunder og ydermere at den kan forhindre vandet i at komme til jorden nedenunder. Derudover gør benene på trampolinen ofte plænen ujævn, når den bliver flyttet rundt.

Vi anbefaler derfor at du finder et andet sted end plænen til din trampolin eller du alternativt vælger en nedgravet trampolin. Nedgravede trampoliner øger også sikkerheden for børnene. Læs mere her om sikkerhed på trampoliner på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside. Ellers så find et fast sted på græsplænen trampolinen kan stå og accepter at græsset nedenunder ikke er flot. Vælger man at flytte trampolinen rundt på plænen bliver resultatet oftest at græsset mistrives flere steder på plænen. 

Vilde jordbær trives modsat græs godt under en trampolin

Vælger du alligevel at  bibeholde trampolinen på græsset har vi lidt tips der kan hjælpe græsplænen. Hvis du vil flytte trampolinen så benyt en Trampolintrolley. Den gør det ikke bare lettere at flytte trampolinen, men forhandler også at plænen bliver ujævn når du flytter trampolinen.

Robotter og trampoliner har det ofte svært med hinanden da robotten sætter sig fast på fødderne. En Robotstopper forhindrer robotten i at køre under trampolinen på en flot og billig måde.

Græsafklip

Græsafklip, som har samlet sig i klumper på græsset, kan ikke komposteres ordentligt. Dette slår ofte det underliggende græs ihjel og kan i det hele taget resultere i store problemer for plænen. Du bør derfor opsamle græsset, hvis det er langt, eller hvis plænen har været fugtig, da du slog græsset.

Blade, frugter og andre genstande

Når græsset ikke har adgang til sollys gennem længere tid, bliver det først gult og risikerer til sidst helt at dø. Du må derfor jævnligt for at fjerne/flytte ting, der blokerer for solens stråler.

Hundepletter

Mange hundeejere kæmper med at græsset går ud, hvor hunden tisser. Problemet er særlig gældende for tæver, og det er ofte hundens morgenurin, der skaber pletten. Overvej derfor om det er på plænen hunden skal tisse af efter natten, eller vand eventuelt der hvor hunden har tisset umiddelbart efter, da dette forhindrer skaden. Er dette ikke muligt, kan vi dog trøste dig med, at græsfrøene, som vi benytter, er særlig modstandsdygtige over for hundetis hvilket med tiden bør afhjælpe problemet.

Særlig urin fra tæver kan få græsset til at gå ud
Share on: