fbpx
 

Såning af blomsterfrøblandingen

Sommerfugle og andre insekter har svære arbejdsbetingelser i Danmark, men dem kan du heldigvis gøre nemmere, med den udleverede blomsterfrøblanding som følger med i alle vores servicepakker.

Ved at plante den udleverede blomsterfrøblanding får du ikke kun en flot have. Blomsterblandingen består nemlig af hele 28 en- og flerårige blomster, som egner sig særligt til at lave buketter af og udsmykke kontoret, hjemmet mm.

Derudover er du også med til at gøre noget rigtig godt for naturen. Ifølge Danmarks Naturfredningsforening har sommerfuglene nemlig så svære kår i Danmark, at 49 ud af 69 arter er gået tilbage i de senere år, mens 16 arter er direkte truet.

Dette skyldes blandt andet, at sommerfuglene har for få steder at leve. Men det kan du altså være med til at ændre på med den helt rigtige frøblanding. Og de frøblandinger kan du finde herunder, så du kan gøre noget godt for naturen, samtidig med at du får en smuk og idyllisk have, du kommer til at sætte stor pris på.

For at tiltrække insekterne er der dog nogle ting, du skal tænke på:

1: Såtidspunktet

Blomsterblandingen bør sås i perioden april – juni eller august – oktober.

2: Placeringen

Find det helt rigtige sted i din have, hvor dine planter og blomster giver de bedste betingelser for sommerfuglene. Den bedste placering i din have vil være et sted, hvor der er meget sol og ingen bygninger eller træer, der skygger. Det kan fx være et bed eller i en krukke.

3: Afstem mængden af frø

I æsken finder du nok frø til at dække et område på 1 m2.

4: Løsne jorden

Før du sår blandingen, skal du forberede jorden grundigt. Jorden skal nemlig være løs, så frøblandingen kan spire.

5: Vanding

Særligt i de første 4 uger efter du har sået dine blomsterfrø, er det en god ide at vande, hvis det er tørt. Dukker der spirende ukrudt op blandt de spirende blomsterfrø, er det bedst at fjerne dem løbende.

Hvis du vil gøre endnu mere for naturen kunne du jo overveje vores Øko pakke, hvor vi udelukkende benytter organiske gødninger og ikke benytter sprøjtemidler. Læs gerne mere i vores miljøprofil og få gode råd til hvad du selv kan gøre for naturen.
Share on: