fbpx
 

Bekæmp ukrudtsgræs i plænen

En almindelig plæne består altid af flere arter/sorter af græs, som hver især har deres forcer, da dette giver en flot plæne gennem hele året. Som plæne ejer er den helt ensformige dybgrønne græsplæne ofte et mål, man stræber efter, og så er det jo irriterende, når ukrudtsgræsserne invaderer ens plæne. I det nedenstående kan du derfor lære lidt om, hvad man kan gøre for at afhjælpe problemerne.

Enårig rapgræs

 

 

Etårig rapgræs findes på alle plæner. Den blomstrer ofte og spreder sig hurtigt hvilket giver et uens udtryk i plænen, da det vokser i tueform. Det laver kun overfladiske rødder, hvilket gør det følsomt over for tørke.

Bekæmpelse: En god metode til at bekæmpe etårig rapgræs i plænen er ved ikke at vande græsplænen, når der er tørke. Det vil udtørre det etårige rapgræs, så det visner og dør, mens de almindelige arter godt kan klare tørken. Når du klipper græsset efter tørken, bør du benytte opsamler, da det etårige rapgræs her har sat frø, som ellers vil spire.

Senegræs (Kvikgræs)

 

 

Senegræs er en meget hårdføre græsplante, der spredes hurtigt via udløbere under jorden. Den findes næsten overalt og tåler tørke godt.

Bekæmpelse: Desværre er visse græsplanter vanskelige at bekæmpe. Den eneste effektive løsning er at grave græsset væk og så nyt græs. Læs eventuelt vores afsnit om såning af nye græsfrø.

Share on: